Amour, sexe et mobylette

Print Friendly, PDF & Email

Tota l’estona amb el somriure posat.

Maria Silvia Bazzoli i Christian Lelong van rodar el film Amour, sexe et mobylette (2008), una pel·lícula d’amor, a Koupéla, Burkina Faso.

S’acosta el dia de Sant Valentíi des de Radio Kouritá preparen l’ambient per saber qui ha estat el guanyador o la guanyadora del concurs de poemes d’amor. Altres personatges de la petita ciutat expliquen com són les seves vides i com l’amor intervé en elles.

L’amor o el sexe. Els de Cinomade proposen un col·loqui in vivo sobre el VIH i la sida. Des de l’escenari fan la demostració de com cal posar-se un preservatiu i què cal que tenir en compte en treure’l, tant nois com noies. I els pregunten què pensen els nois de les noies, i quines queixes tenen elles d’ells.

Les parelles acaben el dia ballant al cabaret amb la música de Yoni, el cantant burkinabés del moment, que dóna un toc especial al film; mentre van posant per parelles davant del fotògraf (l’únic actor professional), que ha d’esperar la peça de recanvi pel seu cotxe en pana, que trigarà dos dies a venir de Benin

Amour, sexe et mobylette entra en contacte directe amb els complexos canvis de l’Àfrica contemporània per descobrir que els avis poden tenir una mentalitat més oberta que els joves; com els nens entren en nous costums higiènics; com els joves canvien les idees; que les dones opinen i encaren amb els nois si cal mantenir o no el costum dels avis de practicar l’ablació de les noies. Tot un món que evoluciona.

Amour, sexe et mobylette anirà al Festival Panafricà de Ouagadougou (FESPACO), a finals de febrer. A Barcelona s’ha inclós dins la secció Panoramadel festival de DocsBarcelona. Projectada al Verdi Park, ha estat presentada pels autors, Maria Silvia Bazzoli i Christian Lelong, acompanyats pel director de la secció Tue Steen Müller, fundador de l’European Documentary Network (EDN) i integrant durant més de 20 anys del Danish Film Institute.