Living with hunger

Print Friendly, PDF & Email

Avui a la Filmoteca, dins el cicle Docs Barcelona, han passat el reportatge Living with hunger (2003) de Charlotte Metcalf. Sorious Samura vol conèixer la història d’un poble d’Etiòpia, on viuen al límit de la inanició, lluny de l’abast de les Nacions Unides i de la majoria de les ONGs. Durant un mes viu en una cabana de fang i sobreviu amb la mateixa precària dièta que la resta dels vilatans. Samura descobreix que la realitat de més de 40 milions d’africans és una dieta que oscil·la entre el no-res i un grapat d’herbes.

Acompanyada de Joan Salvat, la directora ha explicat algunes incidències del rodatge, com les tensions quan Samura va estar realment al límit de les possibilitats físiques i mentals per l’esforç. I la precarietat d’aquell poble etíop, que, per no saber, no sap ni que pot menjar els ous que ponen les gallines.