Volcans de la Garrotxa

Print Friendly, PDF & Email

Ahir MV i jovam anar a dinar amb LM i NB a Olot (La Garrotxa). A més que va ser molt agradable -sempre estimulant quan les persones més grans que nosaltres mantenen viu l’esperit-, vam visitar breument la zona volcànica de la Garrotxa.

Imatges de l’Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya.

La zona pertany al rift europeu, un seguit de fosses i falles que ocupa una zona demés de 2.000 km, i que segueix la direcció NE->SW. La meitat oriental de la penísula Ibèrica n’és travessada

.

A la Garrotxa es troben els volcans més moderns (d’entre 350.000 i 10.000 anys).Se n’han identificat quaranta dins el Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa i cinc a la Vall del Llémena. Els cons volcànics van sorgir de l’encreuament de dues falles, per la zona més feble fluia la lava.

Paga la pena una visita.