Biologia sintètica i astronomia al Fabra

Print Friendly, PDF & Email

Una altra nit d’estrelles al Fabra. Dijous passat, 30 de juliol, vam sentir parlar sobre el nou camp de la biologia sintètica, que aplega visions de diferents disciplines (biologia, química, enginyeria) a Luis Serrano, del Centre de Regulació Genòmica, que va ser presentat per Roderic Guigó.

Va fer una visió general de la disciplina i va exposar el projecte en què treballen: redissenyar un bacteri mínim per crear el que en podríem dir, una píndola viva. El producte final seria un vehicle capaç d’entrar en el organisme humà malalt i provar de corregir les anomalies. Entre elles, les malalties genètiques.

El públic va fer moltes preguntes!

I desprès vam veure Albireo, una estrella de la constel·lació del Cigne. A simple vista és una estrella, però amb el telescopi vam veure que, en realitat, està formada per dues estrelles, una de blavosa i una de taronja.

El que no vam veure és que, de fet, Albireo A, està formada, al seu torn, per dues estels més.