Equinocci

Print Friendly, PDF & Email

Avui 22 de setembre a les 23:18h tindrà lloc l’equinocci de tardor. (21:18 hora solar + 2h).
Cosa que vol dir que en aquest moment el dia serà igual de llarg que la nit; i, a partir d’aleshores, el dia serà cada dia un xic més curt que la nit, fins que al solstici s’inverteixi, i el dia vaig creixent fins a ser igual de llarg que la nit, a l’equinocci de primavera. Nosaltres percebrem que el sol sortirà en el punt mig des del solstici d’hivern al d’estiu.

 

Això passa perquè és el moment en què l’eclíptica, que és la trajectòria que segueixen els astres del Sistema Solar, es creua amb l’Equador.

I això, per què passa? Com la Terra està inclinada els raigs del Sol arriben de forma obliqua. I aquest grau fa que siguin més curts (a l’estiu) o més llargs (a l’hivern). Succeeix alternativament a l’hemisferi nord i al sud.

Els punts equinoccials i de solstici, dels canvis d’estació a la Terra varien dins un estret marge, sempre cau entre el 20 i el 22 de març, juny, setembre i desembre.

Així que d’aquí a una estona comença l’estació de la malenconia i dels bonics cels de tardor. L’estació en què cal guardar per passar l’hivern.