Càmera XXI, quartet de guitarres

Print Friendly, PDF & Email

Càmera XXI està format per quatre guitarristes. Van sonar dijous a la Orlandai, dins el cicle Anna Ricci. El qui les presentava les va titllar d’extraordinàries, i realment va ser un luxe poder tenir al barri un concert com aqueix.

Toquen juntes des del 1999, i han demanat arranjaments d’obres diverses per tocar plegades. D’aquesta manera, música pensada per a diferents instruments s’ha transformat en música exclusivament de guitarra. Toquen música clàssica per a guitarra, òbviament de compositors espanyols, com ara Albénizo Falla; i també música del seu amic el compositor cubà Eduardo Martín.

Podeu escoltar bocinets de la seva música a la seva web; ara bé, el que té de bo de veure-les és que t’arriba el bon rotllo i la compenetració amb què toquen les dues guitarres altes i les dues baixes, i també com preparen la percussió associada a les obres.