La plaza del azufaifo

Print Friendly, PDF & Email

A la confluència dels carrers Berlinès i Arimon encara hi creix un ginjoler (Zizyphus jujuba) gràcies a la tenacitat de dues persones, Isabel Núñez i Isabel Lacruz. És un arbre centenari que ha sobreviscut a la tala derivada de l’enorme i cutre edificació que permeten fer en aquesta ciutat. A la web de medi ambient municipal aquest ginjoler no hi és enregistrat, hi és un altre de molt més petit, de només 30 anys.

La llarga peripècia per salvar l’arbre centenari la descriu Isabel Núñez a La plaza del azufaifo, publicat el 2008 per Editorial Melusina. Un llibre que va exposant pas a pas l’acció ciutadana tenaç i consistent que, en aquest cas, va poder donar fruit.

Sembla que hi ha seqüeles i altres persones del barri (Sant Gervasi, en aquest cas), han pres iniciatives semblants, pretenent tenir alguna cosa a dir davant d’un ajuntament on sembla que hi ha més interès en la ordenació policial de la ciutat que en la natural.
Molt interessant la feina feta. L’enhorabona!