Els accidents del Petit Príncep

Print Friendly, PDF & Email

Ahir van estrenar a Barcelona Els accidents del Petit Príncep, basat en la vida d’ Antoine i Consuelo de Saint-Exupéry. Ja havia estat estrenada a Palma. La idea és de Miquel Àngel Raió i el text d’Albert Tola (vegeu Ivànov).

L’acció transcorre el 31 de juliol de 1944, en un hotel a Nova York, quan Marie, la mare d’Antoine, arriba veure a Consuelo, que espera una trucada perquè Antoine ha desaparegut en un vol de reconeixement al golf de Marsella.

La conversa entre les dues dones va desgranant la vida de risc duta per Saint-Exupéry, els accidents que va patir, i la turmentosa vida amb Consuelo, la rosa del Petit Príncep.

Per diverses raons de la vida, finalment l’obra es va estrenar en el nou Espai Maragall a Gavà. En acabar, hi va haver aquells minuts màgics de silenci que només poden existir quan el públic s’ha integrat en la tensió dramàtica.

Ens vam quedar com si ens haguessin clavat a la butaca amb un pes al damunt… va costar retornar a la vida de cadascú. Potser per la tragèdia, segurament també perquè tots duem dins records del petit príncep.

Com a tantes persones, El Petit Príncep em resulta llibre recurrent, preciós. Crec que cap als vuit anys me l’havia llegit Glòria. I, crec que recordar que ma mare també m’havia parlat del personatget curiós.

I, anant a buscar més informació gràcies aEls accidents,he descobert que els volcans de l’asteroide del Petit Príncep estan inspirats en l’Izalco, Armenia, Sonsonate, El Salvador.

La faran a Sant Celonia principis de febrer.