Carabassa

Print Friendly, PDF & Email

Enguany les carabasses han estat boníssimes. O, al menys, jo he aprés a cuinar-les; bàsicament amb dues receptes senzilles. I una carabassa en dóna per a les dues o més.

La primera és una sopa o puré (segons l’aigua que hi afegeixi). Barrejo igual quantitat de carabassa i poma, tallades a cubs; les poso a bullir amb una quantitat variable d’aigua que depèn del dia que tingui. Afegeixo fonoll i, segons em vingui de gust, gingebre, nou moscada….

Després d’un quart d’hora, o quan estigui tot tou, ho trituro i a punt de menjar.

La segona forma de cuinar-les és, tallades també a cubs, al forn; l’afegeixo a una escalivada amb albergínia, tomàquet, ceba… el que tingui. Amb gingebre, pebre picant, sèsam….

I també la bullo i després la barrejo amb patata, coliflor; per a que no tenyeixi. L’aigua de bullir la guardo per algun cuinat o bé per a donar a beure als cucs del compostatge, com totes les deixalles orgàniques per a animals sense mandíbules. Això sí, ajudades per fongs.