Pàsqua granada

Print Friendly, PDF & Email

Em preguntava què era la Pentecosta. I, en cercar, he trobat coses divertides. Com el seu nom indica, és el dia cinquanté (penta-) després de la Pàsqua Florida o de Resurrecció. De manera que és una festa movible, ja que depèn de la Lluna.

I també em preguntava què tenia a veure amb els jueves que relucen más que el Sol. Només estan separats deu dies, ja que el Corpus se celebra el dijous posterior al novè diumenge després de la primera Lluna de primavera de l’hemisferi nord; és a dir, el seixanté dia després de la Pasqua Florida.

I, en buscar jueves, és ha estat il divertimento. No havia pensat mai que el calendari estés normalitzat! Doncs, sí. L’establiment del dijous com a dia mitjà de la setmana segueix una norma ISO, la 8601, concretament. I aquesta norma estableix que la primera setmana de l’any és la que inclou un dijous. Una altra curiositat és que que si un mes comença en dijous, hi haurà un dimarts i 13.