Històries de barrufets

Print Friendly, PDF & Email

Els barrufets ho permeten tot. Són uns personatges versàtils i polifacètics, que van néixer l’any 1958 de la mà del dibuixant belga Pierre Culliford “Peyó” (19281992).

El nom en català li devem a l’escriptor i lingüista Albert Jané, que va traduir les tires còmiques, quan alhora era director de Cavall-Fort; va aprofitar el nom d’uns petits homenets de la mitologia catalana anomenats així, barrufets.

Gràcies a Peyó i aJané tenim un barrufet rondinaire, un d’inventor, un de pocatraça, un altre dormilega… i, barrufa que barrufaràs, en podem afegir tants com ens convinguin. Avui n’afegim un de blau que ens desitja un bon dia.

Abans d’acabar no me’n puc estar d’introduir la cunya publicitària i dir que estic col·laborant a Tatano (elCavall-Fort dels menuts), amb una pagina trimestral: Coses del cos. I, per a fer-la, contrasto amb Janneke i Lluc, que m’ajuden a pensar què pot interessar els nens i com ho explico. Ara ens divertim preparant els propers.