L’objecte com a símbol del discurs

Print Friendly, PDF & Email

Al FAD hi ha l’exposició Enginy sorprenent, sobre el disseny austríac. Diverses peces eren ben divertides, com ara un llum fet amb blísters buits. Altres, fins i tot, desagradables, com ara un puf fet de pèl, o un sofà com si fos una pila de galetes amb xocolata pel damunt.

Però la que ens ha semblat més divertida als tres que hi anàvem ha estat una feta amb cadires. Hem interpretat que era un bar on les cadires feien el paper que tantes vegades fem els humans.

Una flotava, pujava i girava mentre reia. Per l’estil de la cadira hem pensat que s’havia passat amb la dosi d’absenta. Dos tamborets, en un altre racó, ben a propet, xiuxiuejaven; com dos amics que es confessen. Dues cadires feien un polvet, incansable i a bon ritme. Unes altres, més al fons, també abatudes; per l’estil, aquestes semblava que la duguessin de ginebra.

Si volien generar reacció, aconseguit. Confiava trobar més informació sobre les peces; hauré de tornar, però, no sé qui n’és l’autor.