Els pinsans de Hawaii

Print Friendly, PDF & Email

Hawaii és un dels arxipèlags més remots de la Terra. Només algunes espècies van arribar amb els corrents marins, els vents o a les potes i plomes dels ocells migradors. Aquests fundadors van donar lloc a una de les radiacions adaptatives més espectaculars de l’evolució. Els pinsans(Drepanididae) en són un bon exemple.

Desgraciadament, els canvis d’hàbitat, la introducció d’espècies alienes i de malalties associades han anat extingint una espècie darrere l’altra. Les diferents tècniques de la biologia de la conservació intenten evitar-ho en una cursa contra el rellotge de l’escalfament global.

Article sencer:
Carles Pedrós-Alió (2011): L’expulsió del paradís: els pinsans de Hawaii i la biologia de la conservació. omniscellula núm 27, pàgs 10-16.

Imatge: Wikimedia commons