Formigues argentines

Print Friendly, PDF & Email

Estic desesperada amb la formiga argentina (Linepithema humile, Mayr).La IUCN la considera una de les cent pitjor plagues del món.Fa uns mesos van començar a venir moltes a casa, dins!

Els productes habituals no funcionen, van venir RM i L de Greenservice i realment es va notar moltíssim. Han estat uns mesos controlades. Ara que fa fred i potser no troben menjar a l’exterior, o les temperatures les disuadeixen, passegen més exploradores per la casa.

Anit se’m va acudir deixar un enciam de collita pròpia, que encara tenia restes del substrat: fibra de coco i humus de cuc: ja vegeu com es va posar en minuts. Són desesperadament invasores.

Es veu que poden tenir nius molt grans amb més d’una renia i que hibriden les de diferents colònies, cosa que les fa molt potents. Són carnívores i molt agressives, però no entre elles, sinó amb altres animals; poden atacar-ne de molt més grans que elles, només posant-se a les articulacions i, literalment, desballestant-los.

Aquest estiu, un dia que els nens eren a casa, es van posar a parlar de Sofia, i un, que no la coneixia, va dir, “No hi ha formigues”, i en Lluc va respondre: “Que no? Mira!” Efectivament, era una fila de quatre formigues de gruix, però no de Messor, sinó de les argentines invasores.

Les de Sofia en algun moment si van sortir del formiguer, en sortia una i en retornava, fins que va quedar sola, però les argentines, són tota una altra història.

Més sobre formigues:

Na Sofia, fins aquí(12/12/2011)

Na Sofia i sa cort(02/06/2009)

En Lluc, coix(24/04/2009)