Francisco Fernández-Buey, in memoriam

Print Friendly, PDF & Email

Vaig conèixer personalment Francisco Fernández-Buey a la UPF, en fer-li una entrevista per a Notícies de Recerca, el butlletí que editava quan estava al gabinet de rectorat. L’entrevista la va proposar JMA i em va semblar una molt bona idea.

Li vaig comentar a un amic (FO) que el coneixia, i em va dir, dóna-li records de part del conserge de la UB, que sempre que el veig em diu que els hi doni quan pugui.

Va ser una bona manera de començar, és clar.

Més endavant, en retornar jo al barri, el veia els matins dels caps de setmana, quan ell anava al quiosc a buscar el diari. Jo saludava, ell amablement responia, però segur que no em reconeixia. Un dia em vaig identificar. Encara més amable em va dir que si, que recordava.

Cada cop se’l veia caminar més a poc a poc.

En fi, penjo l’entrevista, on es percep la seva capacitat integradora entre les dues cultures: Francisco Fernández-Buey(Notícies de Recerca UPF, 10; octubre 2001-març 2002).

I la seva conferència inaugural del curs 2005-2006 a la UPF.

Necrològiques:

Mor el filòsof i assagista Francisco Fernández Buey Ara (26/08/2012)

Ha fallecido Francisco Fernández Buey  Agrupación Julián Grimau (25/08/2012)

Nota: en el temps d’escriure aquest post, s’ha actualitzat la wikipèdia: en començar, parlava en present; en acabar, ja posava la data de defunció i parla en passat.