Viatge als origens: Evolució

Print Friendly, PDF & Email

Viatge als orígens
Vil·la Urània – 4T 2021
taller

Enllaços revisats 02/11/2021

Ansede, Manuel: Entrevista a Jordi Bascompte, El País (05/03/2018)
Junyent, Cristina: Entrevista a Jordi Bascompte, Omnis Cellula (27/06/2012)

El projecte web Tree of life és una base de dades en línia que compila informació sobre la biodiversitat i les relacions evolutives de tots organismes. El contingut del projecte es compila de manera col·laborativa per centenars de biòlegs i col·laboradors aficionats d’arreu del món.

L’Enciclopèdia de la Vida recull pàgines per a les 1,8 milions d’espècies que s’anomenen actualment. Proporciona informació escrita, fotografies, vídeos, so, mapes de localització i altra informació multimèdia sobre cada espècie.

Els avenços tecnològics de seqüenciació del genoma, la informàtica, l’automatització i la intel·ligència artificial impulsat la cap al llindar d’una nova forma de comprendre, fer ús i conservar la biodiversitat. Per primera vegada a la història, és possible seqüenciar de manera eficient els genomes de totes les espècies conegudes i utilitzar la genòmica per ajudar a descobrir el 80 al 90% restant de les espècies que actualment estan amagades de la ciència: Earth Biogenome project.

Iniciativa Catalana per a l’Earth BioGenome Project (CBP)

Més informació pròpia
La dinàmica dels sistemes vius, cafè científic amb Jordi García-Ojalvo (19/05/2021)
Les formes de la vida
Per què l’evolució és certa? (07/09/2009)
Más sobre evolución (14/09/2009)
Darwin i la biodiversitat, el matí a R4 (18/02/2019)