Sobre les vacunes

Print Friendly, PDF & Email

Ara fa dos anys que es va declarar la pandèmia de la Covid-19, que ha provocat pèrdues devastadores i capgirat el que consideràvem la forma de vida normal. Durant aquest temps, no se’ns pot escapar que les vacunes han estat un factor crucial en el control de la pandèmia. Per això, avui hem decidit parlar de vacunes.
Com va ser el desenvolupament de les vacunes contra el coronavirus?
Governants i gestors van treballar per per disposar d’elles el més aviat possible, y hem vist com les vacunes han estat una barrera contra l’amenaça que representa el virus.
A Catalunya i a molts altres llocs es desenvoluen vacunes; Per què calen tantes vacunes?
Tot i que les vacunes són un dels invents que més han beneficiat la humanitat, ja que tenen una gran capacitat transformadora del benestar social; hi ha persones preocupades pels efectes secundaris. I encara, que les rebutgen, per què?
Ates que la vacuna genera protecció a l’individu i també al grup. La decisió de no vacunar-se afecta a la resta de la població; per això, el 2019, l’OMS va declarar el moviment antivacunes com una de les amenaces per a la salut pública més importants d’aquest segle a Europa. Caldria obligar a vacunar-se?

Imatge: 1955: Hospital de Boston: nens afectats per poliomielitis en el pulmó d’acer. Lliure de drets