Sonora a Sarrià

Print Friendly, PDF & Email

Hi ha una zona del terrat que és com el desert de Sonora, per les condicions d’alta insolació i baixa humitat a causa del vent.

Vaig intentar posar-hi lavàndules, per indicació d’un professional. Van morir més de la meitat. En els espais buits vaig pensar de posar alguna altra cosa que vaig adquirir. Tampoc.

Finalment, parlant amb el meu amic Luis un cap de setmana que era a casa d’ells, vam pensar que podia posar plantescrases. I em va convèncer de fer unaplantació variada. Dit i fet, vam anar pel seu magnífic jardí recol·lectant esqueixos de diverses menes de plantes crases.

En arribar a casa vaig trasplantar les lavàndules supervivents a un altre lloc no tan dur, i, tot el marge de Sonora, el vaig plantar amb les crases.A l’esquerra vaig plantar les meves amb espícules (una opúntia i un altre cactus) i; enllà, les que no fan mal: un parell d’exemplars del que crec que és Portulaca (una era meva, les coses com siguin), molts rossetons d’Aeonium, un petit carpobrotus (ja sé que he d’anar en compte), i altres que encara no he sabut classificar.

A la darrera jardinera, alguns fills d’un àloe vera (Aloe barbadensis), que em van donar a Can Cullell (no he posat la foto, no la busqueu).

Ara hi he afegit uns brots més que he pres prestats o en els passejos que faig. Sembla que quedarà bé i resisteixen Sonora.