El crocus arriba puntual

Print Friendly, PDF & Email

Puntualment, com l’any passat a principis de març, el crocus aixeca el cap. A jardineria l’atribueixen a Crocus spp. El crocus cultivat (Crocus sativa), és la flor del safrà.

Per Biosfera vaig preparar un text sobre el safrà: El groc que pot menjar-se. N’extrec unes frases. El safrà, que són els estams del crocus, va començar a conrear-se a Mesopotàmia, des d’on desprès es va estendre cap a orient i occident.

A la península Ibèrica, el conreu va ser introduït pels àrabs entre els segles VIII i X. Amb safrà, a l’Índia, els monjos budistes tenyien les túniques. El safrà és considerada l’espècie més cara del món, pel baix rendiment del conreu.

No tinc espectaculars camps de crocus a casa, però bé que m’alegra el dia trobar-les eixerides al matí.