Nuestro pequeño mundo

Print Friendly, PDF & Email

Aquest és un homenatge a una amiga meva. Més ben dit, a la seva germana gran, que va morir ahir amb 64 anys, OCV. Le sorelle de l’escola em preguntaven si la coneixia. Vaig respondre que sí, que l’havia coneguda a casa seva al carrer Santa Anna. Al mateix pis, justament, on ara hi viu una altra amiga! Coses de la vida.

El cas és que en la meva primera visita a aquella casa, en una estança amb una galeria de grans vitralls des de la qual es veia la capella de Santa Anna, vaig sentir per primera vegada un grup que recuperava música folk, Nuestro pequeño mundo. Vaig conèixer versions que feien de cançons folklòriques anglosaxones, com ara Banana boat (cançó més endavant molt admirada en la versió de Harry Belafonte), Oh sinner man (cançó espiritual popularitzada per la versió de Nina Simone), i Drunken Sailor (popular irlandesa).

Del Drunken sailor, un professor d’anglès ens va ensenyar la lletra uns anys més tard; com també de The windmills of your mind i d’un Dies Irae de música lleugera (en realitat, molt tràgica), que no sé trobar. Sempre he agraït els meus professors d’anglès que ens ensenyaven llengua amb cançons, m’encantava cantar-les.

Però tornem a la història. Després de molts anys, fa uns mesos, de fet; vaig tornar a veure tots els germans CV pel funeral del pare. Això havia passat perquè vaig recuperar la meva amiga de petita gràcies a la coincidència amb le sorelle i a la generositat d’un germà d’ella, que li va rebotar un correu. Aquesta és la meva petita contribució a la seva memòria.

Més informació

Com diuen que parlant d’ells fas reviure els morts, recupero el post Los campanilleros, en la versió de la Niña de la Puebla, història també relacionada amb el carrer Santa Anna.